iconisch design

edra

ART YOU CAN SIT ON
Edra 'the Pack'
Edra, een eclectisch Toscaans merk gespecialiseerd in de productie van banken en ander gestoffeerd meubilair, is wereldwijd beroemd om de bijzondere mix van creatieve flair en verfijnde elegantie die haar lounges kenmerkt. In tegenstelling tot het werk van veel andere bedrijven met excentrieke en originele producten, baseert Edra haar werk op een diepgaande studie van materialen, die vaak meerdere jaren duurt en in sommige gevallen ook leidt tot de licentie van innovatieve technische oplossingen die zijn ontworpen om maximaal comfort te verkrijgen. Dit is het geval bij de exclusieve vulling in Gellyfoam®, een innovatief polyurethaanschuim dat de zitting bijzonder uitnodigend maakt.

EDRA SOFA'S

EDRA FAUTEUILS

EDRA stoelen

kernpunten edra

Design en Innovatie

 • Edra staat bekend om zijn unieke en vaak experimentele ontwerpen. Ze combineren esthetiek met functionaliteit en gebruiken vaak ongebruikelijke materialen en technieken.
 • Veel van hun ontwerpen hebben iconische status bereikt en worden gezien als kunstwerken in plaats van alleen functionele meubels.

Samenwerkingen

 • Het merk werkt samen met een aantal gerenommeerde ontwerpers, waaronder de broers Fernando en Humberto Campana, Francesco Binfaré, en Jacopo Foggini.
 • Deze samenwerkingen hebben geleid tot enkele van de meest herkenbare en geprezen stukken van Edra, zoals de “Boa Sofa” en de “Favela Chair” van de Campana broers.

Materialen en Technologie

 • Edra experimenteert veel met materialen zoals polyurethaan, aluminium, hout, en innovatieve textielsoorten.
 • Het merk maakt gebruik van geavanceerde technologieën om hun unieke ontwerpen te realiseren, waaronder handwerk en high-tech productieprocessen.

Bekende Producten

 • Boa Sofa: Een sculpturale bank die bestaat uit een serie met de hand geweven, zachte buizen.
 • Favela Chair: Een stoel gemaakt van verschillende houten latjes die met de hand zijn samengesteld, geïnspireerd op de informele bouwstijl van favela’s in Brazilië.
 • Standard Sofa: Ontworpen door Francesco Binfaré, bekend om zijn aanpasbare en comfortabele kussens.

Internationale Aanwezigheid

 • Edra heeft een sterke internationale aanwezigheid en hun meubels zijn te vinden in luxe woonruimtes, hotels, en openbare ruimtes over de hele wereld.
 • Het merk neemt regelmatig deel aan internationale meubelbeurzen zoals de Salone del Mobile in Milaan.

Duurzaamheid en Vakmanschap

Edra hecht waarde aan duurzaamheid en vakmanschap. Ze combineren traditionele ambachtelijke technieken met moderne productie om duurzame en kwalitatief hoogstaande meubels te maken.

Conclusie

EDRA biedt een ongeëvenaarde combinatie van luxe, innovatie en design. Hun meubels zijn niet alleen prachtige kunstwerken, maar ook functionele en duurzame stukken die uw leefruimte transformeren. Als u op zoek bent naar exclusieve meubels die een statement maken en uw liefde voor luxe en design weerspiegelen, dan is EDRA de perfecte keuze.

Lees meer

GET IN TOUCH

010 2233820

Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00,
Zaterdag 10:00 – 17:00

Buiten kantoortijden ook mogelijk.
Wij werken op afspraak.​

Adres Kromme Elleboog 35 Rotterdam
Email info@noctum.nl