Rimadesio schuifdeuren op maat

De moderne design schuifdeuren van Rimadesio waarborgen de continuïteit van de ruimte. Deze exclusieve collectie vormt een architectonisch concept welke de mogelijkheid creëert verschillende ruimtes af te bakenen, met behoud van een sterk gevoel van eenheid in het algemeen.
De glazen panelen zorgen voor een grotere transparantie, een gevoel van openheid en laten het natuurlijke licht vrij doorstromen.

Naast de glazen schuifdeuren biedt Rimadesio ook lederen, houten en litech afwerkingen aan. 

Voor een vrijblijvende offerte, meer (bouwkundig/technisch) advies of DWG-tekeningen,  kunt u ons bij voorkeur mailen info@noctum.nl of bel 010 2233820
Wij bieden tevens de mogelijkheid op locatie langs te komen voor advies. Wij werken wereldwijd.

Alle schuifdeuren zijn te zien in onze studio.

Een Japans ogende schuifdeur verkrijgbaar in bruin- of zwartgelakt aluminium, piombo, grafiet en bronzo of de ‘warme’ en luxe variant in gefineerd noten- of eikenhout.

Tussen de profielen wordt altijd een glasplaat toegepast, verkrijgbaar in diverse tinten en afwerkingen uit de Ecolor collectie.

De Soho schuifdeur is uitgevoerd met vlakken in (gelakt) aluminium (keuze uit meer dan 36 tinten), gefineerd walnotenhout of eiken. Net als de Sail deur heeft ook deze schuifdeur raakvlakken met de traditionele Japanse schuifdeur.

De Stripe schuifdeuren worden gekenmerkt door aluminium horizontale profielen aan beide zijden van de deuren, waardoor de composities perfect dubbelzijdig zijn.
Tevens verkrijgbaar in de exclusieve kleuren piombo, grafiet of bronzo en noten- of eikenfineer. 

Maxi is het nieuwe schuifpaneelsysteem ontworpen door Giuseppe Bavuso: het is het negende product in het assortiment schuifpanelen, na Velaria, Sail, Daimon, Soho, Stripe, Siparium, Graphis Light en Graphis Plus.

Een altijd op maat gemaakt voorstel, dat zelfs op grote afmetingen kan worden afgewezen, met panelen die 3500 mm hoog en 2000 mm breed zijn. De brede ontwerpflexibiliteit maakt het mogelijk om altijd op maat gemaakte composities te maken, geschikt voor huishoudelijke, professionele, horeca- en winkelcontexten.

Velaria maatwerkpanelen met een aluminium minimalistisch en rank kader, welke het beste scoort bij de exclusieve esthetische kenmerken van het glas.
Het aluminium kader is tevens mogelijk in de geborstelde versie. 

Het systeem is voorzien van gepatenteerde innovatieve technische oplossingen om de grootste ontwerpvrijheid te geven.

Glazen panelen met verticale aluminium profielen en een applicatie op het glas wat zorgt voor de geometrische patronen. 
Eveneens geïnspireerd op de traditionele Japanse schuifdeur. 

Naast de schuifdeuren met speciale uitvoeringen en bewerking biedt Rimadesio ook minimalistische schuifpanelen uitgevoerd in het Ecolor kleursysteem. 
De Graphis Plus leent zicht hier uitstekend voor. Grote glazen panelen welke toegepast kunnen worden om een privéruimte te creëren.
Verkrijgbaar in glas, hout, litech of synthetisch leder.

Voor het afsluiten en stofvrij houden van nissen en inloopkasten is de Graphis Light ontworpen. Enkelvoudige, minimalistische schuifdeuren met enkel glas, verkrijgbaar in diverse afwerkingen van het glas en de structuur.

De Siparium schuifdeuren kunnen zowel als schuifdeur alsook in de harmonica-versie uitgevoerd worden met een keuze in vakverdeling. Met de Siparium is het mogelijk een steellook deur te creëren. 

rimadesio prijzen schuifdeur

 • De design schuifdeuren van Rimadesio worden altijd op maat gemaakt. Naast de afmeting van de panelen wordt de prijs mede bepaald door de afwerking/kleur van het aluminium frame en het type glas.
  Zo is er onder meer het glas uit het ecolorsystem. De naam die de exclusieve Rimadesio glascollectie onderscheidt in de glanzende en matte afwerking. Verkrijgbaar in meer dan 70 kleuren.

  Of glas met een metalen gaasnet tussen de platen. Door een geavanceerd proces wordt een metaallaag op het weefsel aangebracht, waardoor een karakteristiek effect van semi-transparantie wordt gecreëerd. Dit geeft de schuifdeur een zeer luxueuze uitstraling. Verkrijgbaar o.a. in RVS, goud, messing, aluminium en koper.

  Rimadesio heeft een leidende rol met meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van architecturale oplossingen. In samenwerking met vooraanstaande architecten en ontwerpers biedt Rimadesio zeer gestileerde schuifdeuren, kasten, stellingen en moderne meubels van Italiaanse topkwaliteit.

Lees meer

Belangrijke eigenschappen Rimadesio maatwerk schuifdeuren

 • Gepatenteerd schuifprofiel in geëxtrudeerd aluminium, ontworpen om de ruis van het paneel tot een minimum te reduceren wanneer de schuifdeur verschuift
 • Schuifdrager. Dubbele nylon body die kantelt op twee assen, ontworpen om eventuele onvolkomenheden in de muur en het plafond op te vangen om een correcte schuifbaarheid te garanderen. Centrale gegalvaniseerde stalen as. Vier wielen in nylon en glasvezel.
 • Max draagvermogen 100 kg.
 • Zachte bewegingsrem, uitgerust met een terugstelveer. Soft close techniek.
 • Aanpassing in hoogte van het paneel dankzij de laterale kruiskoppeling. De aanpassing is ook mogelijk met het paneel al gemonteerd om de montagewerkzaamheden zo eenvoudig mogelijk te maken
 • Gepatenteerde afdekprofielen ten behoeve van de rails in geëxtrudeerd aluminium met snelbevestigingssysteem. Beschikbaar in dezelfde afwerking van de frame of klaar om te worden geverfd passend aan de kleur van het plafond
 • Gepatenteerd telescopisch stelprofiel. Hiermee kunt u verschillen in plafondhoogte compenseren zonder het gebruik van opvullingen. Hoogteverstelling 25 mm
 • Aluminium inbouwprofiel, geschikt om op locatie te worden geverfd. Rail verstelbaar tot 14 mm in hoogte.

Grote keuze in afwerking en kleur aluminium structuur en glas

De schuifdeuren worden uitgevoerd met een geanodiseerd aluminium frame, dat naar keuze afgewerkt kan worden in 36 tinten uit de speciale ecolorsystem, naar keuze geborsteld of gelakt. Met dit aluminium profiel kan eveneens de bekende ‘stalen deuren’ of ‘steel look’ uitstraling bereikt worden.
Het is mogelijk glas toe te passen met een fijnmazig ‘net’ tussen 2 panelen in de luxe afwerking gold, brons, koper, aluminium of inox.
Of de uitvoering met houtgefineerde aluminium profielen welke de deuren een ‘Japans’ effect geven.

Innovatieve aluminium railsystemen voor schuifdeuren

De schuifdeuren worden geplaatst zonder vloerrail. De schuifpanelen kunnen ophangen worden aan een plafondrail al dan niet ingebouwd of een wandrail.
De afdekprofielen van de rails zelf zijn beschikbaar in dezelfde afwerkingen van het paneel, of kunnen in een witte afwerking geleverd worden om mee te laten schilderen in de kleur van het plafond.

Lees meer

GET IN TOUCH

010 2233820

Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00,
Zaterdag 10:00 – 17:00

Buiten kantoortijden ook mogelijk.
Wij werken op afspraak.​

Adres Kromme Elleboog 35 Rotterdam
Email info@noctum.nl