finse tradities

EFFE design sauna

SAUNA
RUIMTES MET DROGE WARMTE

Design sauna's

De sauna’s, hammams en complete systemen van EFFE kunnen worden aangepast aan elke ruimte.

Het Italiaanse design merk Effegibi of EFFE biedt de mooiste sauna’s voor privé-interieurs en professionele wellness omgevingen

Stap binnen in de wereld van luxe en design met sauna’s: afgesloten ruimtes gevuld met droge hitte, waar de luchtvochtigheid laag is (maximaal 20%) en de temperatuur kan oplopen tot 90-100°C.

Gebouwd met topkwaliteit hout en uitgerust met speciale verwarmingselementen om de temperatuur constant te houden, bieden sauna’s een perfecte manier om te ontspannen.

Of je nu geniet in de privacy van je eigen huis of in weelderige openbare spa’s, een sauna staat garant voor pure verwennerij en ontspanning.

Het essentiële, evenwichtige minimalistische ontwerp van YOKU is ook warm , gastvrij en natuurlijk. De verwarmer is ingebouwd in de laagste bank en geeft zo een overzichtelijk lineair effect.

YOKU is verkrijgbaar in drie verschillende houtsoorten: warmtebehandelde espen, warmtebehandeld massief hout en Canaletto walnoot.

BODY LOVE S

Met BodyLove kunt u eindelijk een luxe droomspa in het comfort van uw eigen huis hebben. Bovendien is BodyLove een veelzijdig stuk met verfijnde esthetiek, dat past bij elke inrichting.

De sauna is verkrijgbaar in twee standaardmaten of kan – zoals bij alle Effe-producten – op maat worden gemaakt en wordt geleverd met een optie voor een extra intern platform bedekt met grès-porselein dat doet denken aan een vliegend tapijt.

De banken van Aladdin zijn gemaakt uit slechts twee stukken hout en zijn verkrijgbaar in lichtgestreept eikenhout of donkerder wengé.

De modulaire sauna heeft een aluminium frame, een geharde glazen deur en bekleed met gegolfd aluminium.
Het dek is gemaakt van hout-kunststofcomposietplanken – een tastbaar, duurzaam materiaal voor buitengebruik.

De sauna is verkrijgbaar in twee standaardmaten of kan – zoals bij alle Effe-producten – op maat worden gemaakt en wordt geleverd met een optie voor een extra intern platform bedekt met grès-porselein dat doet denken aan een vliegend tapijt. De banken van Aladdin zijn gemaakt uit slechts twee stukken hout en zijn verkrijgbaar in lichtgestreept eikenhout of donkerder wengé.

In een infraroodcabine of -sauna wordt de warmte gegenereerd door stralers in plaats van de klassieke methode met warme lucht.
Deze stralers brengen warmte rechtstreeks naar de huid over, waardoor de warme lucht niet zo’n grote rol speelt.
Hierdoor dringt de warmte van straling dieper door in de huid dan warmte die wordt overgedragen door opwarming van de omgevingslucht.

De temperatuur in een infrarood sauna bereikt ongeveer 30-40°C, in tegenstelling tot traditionele sauna’s waar het kan oplopen tot 90-100°C.

Ontdek de Idea reeks sauna’s die het beste van twee werelden combineert: de strakke lijnen en details van de Scandinavische traditie en de elegantie van op maat gemaakt Italiaans design.
Het front van de sauna is verzonken, waardoor het een driedimensionaal gevoel van diepte creëert, ondanks zijn compacte formaat.

Deze lijn wordt gekenmerkt door een nog groter glasoppervlak.
Het interieur van Sky Corner kan worden verrijkt met chromotherapie en leds onder de bank.  Gemaakt van hoogwaardig Canadees hemlock en hoogrendementsglas van 10 mm.
Een bijzonder groot glasoppervlak: voorwand, deur, plafond en zijwand. Grote veelzijdigheid, ideaal voor uitvoeringen op maat.

SKY

Sky condenseert alle innovaties die zijn geïntroduceerd met eerdere producten. Wat Sky zo speciaal maakt, is de bijna totale transparantie: de voorkant en een deel van het plafond zijn in 8 mm gehard glas met lage emissie. Vervaagt de randen tussen binnen en buiten. De deur reikt tot aan het plafond en kan worden versierd met houten panelen.

AIR

De innovatieve Air-collectie, ontworpen door Talocci Design voor EFFE, heeft twee specifieke kenmerken die het van het klassieke beeld van de sauna onderscheiden: ten eerste zijn de banken en het platform opgehangen boven de grond, waardoor de sauna op de bestaande vloer kan worden geplaatst en ten tweede staat de kachel in een centrale positie zodat deze het brandpunt van de omgeving wordt, met de banken eromheen gerangschikt, die een eigentijdse inslag geven aan een oud ritueel waarbij de sauna een favoriete ontmoetingsplaats voor de gemeenschap was.

AUKI, wat in het Fins “open”betekent, is de naam van de nieuwe lijn van sauna’s bedacht door Talocci Ontwerp voor Effegibi. Het essentiële kenmerk is de basis van de traditionele Finse sauna’s, gecombineerd met een modern design en een zeer innovatieve esthetiek en bouw. Volledig vervaardigd uit Canadese Hemlock, zonder knopen. Deze design Finse sauna  heeft een deur en glazen panelen die verticaal langs de gehele voorwand voorzien zijn.

Een biosauna is een sauna waarvan de temperatuur varieert van 50 tot 60°C met een luchtvochtigheid tussen 60-70%.
Dankzij de ingebouwde verdamper creëert de biosaunakachel de perfecte balans tussen warmte en vochtigheid wanneer je je gewenste temperatuur instelt.

Uitstekende technologische prestaties, die erop gericht zijn het verbruik laag te houden en de benodigde ruimte te verminderen, gecombineerd met essentieel ontwerp dat ruimte laat voor de kwaliteit van de materialen en vooral voor de visuele stroom tussen binnen en buiten. De sauna is een plek die perfect past in andere kamers in hetzelfde gebouw.

Elk van de saunalijnen van EFFE, allemaal in verschillende maten en looks, respecteert de principes van dit Scandinavische ritueel en vertaalt het in eigentijdse vormen en maten die op maat kunnen worden gemaakt.

Personaliseer uw sauna met een speciaal soort hout, een unieke stijlvolle afwerkingen die het kenmerk van de geschiedenis dragen. 

GERELATEERDE PRODUCTEN

CONTACT

Noctum is een interieurstudio voor exclusief hedendaags (Italiaans) interieurdesign voor iedere ruimte van uw project. Een woonkamer, keuken of badkamer maar ook de totale inrichting, voor zowel particuliere als projectmatige klanten. Van tekentafel tot levering en installatie. 
Wij zijn gevestigd in de levendige area van het Rotterdamse kunst- en cultuurgebied: het Witte de Withkwartier.

Onze zorgvuldig samengestelde collectie luxe deursystemen, maatwerkmeubels, badkamers, keukens en wellness, welke u op onze website aantreft, vertegenwoordigt het allerbeste in het exclusieve Italiaanse design.

Voor een prijsopgave van dit product of een vrijblijvende afspraak voor uw project kunt u onderstaand formulier invullen.

Telefoon: 010 2233820
Email: info@noctum.nl
Kromme Elleboog 35, 3012 VM Rotterdam
TUESDAY-FRIDAY 10:00 - 17:00, SAT 10:00 - 17:00
buiten kantoortijden ook mogelijk.
wij werken op afspraak.