Innovaties en Elegantie: Rimadesio Milano Design Week 2024

Tijdens de Milano Design Week 2024 presenteerde Rimadesio hun nieuwste collectie, ontworpen door Giuseppe Bavuso, onder het thema “Shapes of Light”.
Deze collectie benadrukt de kernwaarden van Rimadesio: stijl, designcoherentie en technische innovatie.

In deze blog duiken we dieper in op enkele van de hoogtepunten van deze presentatie, waaronder de nieuwe materialen en ontwerpen, zoals de Aliante kast, de Rialto meubelreeks, de tapijten ontworpen door Juma, en de introductie van raffia als nieuw materiaal.

De Aliante kast van Rimadesio, ontworpen door Giuseppe Bavuso, wordt gekenmerkt door zijn transparantie en innovatieve openingssysteem.
De kast heeft geen zijpanelen, wat zorgt voor een ongekend lichte en transparante uitstraling. Met dunne aluminium structuren en speciaal gemonteerd glas, biedt Aliante een visuele lichtheid die perfect samengaat met de geïntegreerde LED-verlichting om de tentoongestelde voorwerpen te accentueren​.

Daarnaast is deze kast gemaakt van volledig recyclebaar glas en aluminium, wat het een duurzame keuze maakt​.

Rialto Meubelreeks: Luchtigheid en Functionaliteit

De Rialto collectie bestaat uit verschillende elementen zoals een dressoir, barkast, console en diverse tafels. Deze meubels zijn ontworpen met een gebogen aluminium structuur die de centrale containers en het topblad draagt, wat een gevoel van luchtigheid en transparantie creëert. De afwerkingen omvatten materialen zoals ebbenhout en Sahara Canaletto walnoot, met glazen toppen die de elegantie van de meubels verder versterken.

 De barkast binnen deze reeks is bijvoorbeeld uitgerust met een spotlight en een multi-socket voor optimale functionaliteit.

Tapijten Ontworpen door Juma: Handgemaakte Perfectie

Rimadesio heeft ook nieuwe tapijten geïntroduceerd, ontworpen door Juma.
Deze tapijten, genaamd Kanji, Miglio en Kita, zijn met de hand gemaakt van natuurlijke materialen en ambachtelijke technieken. Ze zijn ontworpen om elegant en discreet in verschillende interieurs te passen en brengen een gevoel van welzijn en rust met zich mee​​. Deze tapijten benadrukken de unieke en verfijnde esthetiek van Rimadesio’s collecties​ 

rimadesio-vloerkleden-exclusief-italiaans-design-noctum-rotterdam
Beige kleurig design vloerkleed van Rimadesio via Noctum rimadesio studio Rotterdam
luxe-vierkant-italiaans-design-vloerkleed-rimadesio-rotterdam-noctum

Op bovenstaande afbeelding links de Alambra vitrinekast. Tafel met marmer blad Long Island. De Zenit inloopkast en afsluitend de Velaria schuifdeuren.

Raffia: Een Duurzaam en Elegant Materiaal

Een andere opwindende toevoeging aan de collectie van Rimadesio is het gebruik van Raffia. Dit materiaal, gemaakt van een mix van katoen en viscose rayon, wordt geprezen om zijn veelzijdigheid, weerstand en duurzaamheid. Raffia is beschikbaar in vijf kleuren en heeft een getextureerde weefsel die meubels een natuurlijke en elegante uitstraling geeft​. Raffia is een milieuvriendelijk materiaal dat vaak wordt gebruikt in high fashion en interieurontwerp vanwege zijn natuurlijke en zachte eigenschappen​

Het Abacus systeem van Rimadesio combineert innovatief ontwerp, hoogwaardige materialen en technologische integratie om een veelzijdige en stijlvolle oplossing te bieden voor moderne opslagbehoeften. Met de nieuwste updates, waaronder de ebbenhout afwerking en de integratie van grote TV-schermen, blijft het systeem zich aanpassen aan de meest eigentijdse gewoonten en gebruik.

CONCLUSIE

Rimadesio’s presentatie op de Milano Design Week 2024 benadrukt hun toewijding aan innovatie, duurzaamheid en esthetische perfectie.
Van de transparante en lichtgewicht Aliante kast tot de veelzijdige en elegante Rialto meubelreeks, en van de handgemaakte tapijten van Juma tot het duurzame raffia materiaal, elk element in deze collectie toont de voortdurende zoektocht van Rimadesio naar het combineren van technische innovatie met tijdloze elegantie.

Voor meer informatie over deze collectie nodigen wij u van harte uit in onze studio. 

GET IN TOUCH

Schedule a Visit