EDRA Outdoor – Every Place

De nieuwe bekledingen, zowel aan de binnen- als buitenkant, vinden hun oorsprong in het hergebruik van plastic flessen (100% PET). Monica Mazzei, vice-president van Edra, leidde het onderzoek naar materialen, resulterend in de Every Place bekleding.
Deze unieke bekleding is vervaardigd uit een nieuw soort garen, exclusief ontwikkeld voor Edra, en verkregen uit gerecyclede plastic flessen (100% PET), die vervolgens zijn behandeld en geregenereerd.

In combinatie met de speciale interne structuren van de modellen, opgebouwd uit ademend en schimmelbestendig materiaal, kenmerkt de nieuwe bekleding zich door zijn onregelmatige en driedimensionale textuur.

De kleur, al bepaald tijdens de draadextrusiefase, is beschikbaar in acht varianten en biedt maximale lichtbestendigheid. Afwerkingen toegevoegd in de daaropvolgende verwerkingsfasen maken zowel de vezel als de stof brandwerend en geschikt voor gebruik buitenshuis.

Het materiaal trotseert zonnestralen, direct licht en zout, waardoor het ideaal is voor gebruik bij zwembaden, op boten en in vochtige gebieden.

In de tuin van Edra Palazzo Durini worden de On the Rocks, Sherazade en Standard banken, ontworpen door Francesco Binfaré, tentoongesteld, samen met speciale buitenstructuren en verschillende varianten van de Every Place-collectie.

GET IN TOUCH

Schedule a Visit